01

ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ

02

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

03

Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

04

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

05

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ

06

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα Κρασιά

kitrus.gr / Malagousia

Μαλαγουζιά

Ποικιλία
Μαλαγουζιά 100%

Κατηγορία
Λευκός Ξηρός

Γεωγραφική ένδειξη
Π.Γ.Ε Πιερίας

Στοιχεία αμπελώνα/Οινοποιείου
Βόρεια Ελλάδα /Πύδνα Πιερίας
Εγκατεστημένος σε υψόμετρο 120 -150 μέτρων , σε απόσταση 3 -4 χιλιομέτρων από τη θάλασσα.
Έδαφος αργιλοπηλώδες – ασβεστολιθικό με αμμώδεις ζώνες και σημαντικές κλίσεις.
Προσανατολισμός Βόρειο – Ανατολικός.

Σημειώσεις του οινοποιού
Για την παραγωγή αυτού του οίνου χρησιμοποιήθηκε πρόρωγος χυμός και χυμός πολύ χαμηλών πιέσεων.
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση 12 ωρών σε χαμηλές θερμοκρασίες
Ζύμωση σε 90% τσιμεντένιες δεξαμενές σχήματος τουλίπας και 10% ανοξείδωτη δεξαμενή . Παλαίωση σε τσιμεντένιες δεξαμενες με επιλεγμένες οινολάσπες.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος
8-10 βαθμοί κελσίου

Δυνατότητα παλαίωσης
1-6 χρόνια

Χαρακτηρηστικά
Αρωματικά βόρειος ανθικός χαρακτήρας συνοδευόμενα από νότες νεραντζιού και κίτρου . Μεστό λιπαρό σώμα με ισορροπημένη οξύτητα , ευχάριστη μεταλλικότητα και μακριά επίγευση με νότες αμύγδαλου .

kitrus.gr / Idealista

Idealista

Ποικιλία
Verdicchio 100%

Τύπος
Λευκός ξηρός

Τοποθεσία
Βόρεια Ελλάδα / Πύδνα Πιερίας

Στοιχεία αμπελώνα
Εγκατεστημένος σε υψόμετρο 150 μέτρων , σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τη θάλασσα.
Έδαφος αργιλοπηλώδες – ασβεστολιθικό με αμμώδεις ζώνες και σημαντικές κλίσεις.
Προσανατολισμός Βόρειο – Ανατολικός.
Διαμόρφωση διπλού Royat.

Σημειώσεις οινοποιού
Για αυτόν τον μικρής παραγωγής οίνο χρησιμοποιήθηκε μόνο πρόρωγος χυμός χωρίς χρήση πιεστηρίου.
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση 16 ωρών σε χαμηλές θερμοκρασίες
Η ζύμωση έγινε σε 100% τσιμεντένια δεξαμενή .Εγινε παλαίωση σε Γαλλικό βαρέλι πρώτης χρήσης 500 λίτρων για 2 μήνες

Θερμοκρασία σερβιρίσματος
8 βαθμοί κελσίου

Χαρακτηριστικά
Χρώμα με πολύ ανοιχτές πρασινωπές ανταύγειες . ‘Αρωμα λευκών λουλουδιών με νότες τοπικής ακακίας , διάφανου μελιού και λευκόσαρκων φρούτων. Ισορροπημένο δυνατό σώμα με μακριά ακαταμάχητα πολύπλοκη επίγευση .

kitrus.gr / Syrah

Syrah

Τύπος
Ερυθρός ξηρός

Ποικιλία
SYRAH 100%

Γεωγραφική ένδειξη
ΠΓΕ ΠΙΕΡΙΑ Περιοχή: Βόρεια Ελλάδα

Σημειώσεις οινοποιού
Τρύγος τέλος Αυγούστου – δεύτερο μισό του Σεπτέμβρη

Εκχύλιση
20-29 ημέρες
80% παλαίωση για 12 μήνες σε Γαλλικά βαρέλια εκ των οποίων το 30% πρώτης χρήσης , 20% παλαίωση σε τσιμεντένια δεξαμενή και 2 χρόνια κατ’ ελάχιστο στη φιάλη.

Αμπελώνας
Βορειοανατολική έκθεση, σε υψόμετρο από 100 έως 400 μέτρα, με 10% κλίση, με έδαφος Αργιλοπηλώδες – ασβεστολιθικό , με αμμώδεις ζώνες και σημαντικές κλίσεις .
Η καλλιέργεια είναι ολοκληρωμένης διαχείρισης χωρίς τη χρήση εντομοκτόνων ή ζιζανιοκτόνων με χρήση βιώσιμων καλλιεργητικών πρακτικών .Άρδευση σπάνια , σε ιδιαίτερα άνυδρες χρονιές.

Χαρακτηριστικά
Το KITRVS SYRAH συνδυάζει πολυπλοκότητα, μάκρος και δομή με αρώματα όψιμων κόκκινων φρούτων κερασιάς κόκκινου δαμάσκηνου ,ροδάκινου και βατόμουρου. Με καλά ενσωματωμένες στρόγγυλες τανίνες και ζωηρή οξύτητα . Τα χαρακτηριστικά του προκύπτουν από την καλλιέργειά του σ αυτήν την ιδιαίτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας . Ένας οίνος που μπορεί να καταναλωθεί άμεσα αλλά μπορεί να ανταμείψει την ακόμη και υπερ-δεκαετή παραμονή του στη φιάλη.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος
15-17 βαθμοί

Kitrus Rose

Estella

Ποικιλίες
Syrah 90% Aglianico 10%

Κατηγορία
Ροζέ Ξηρός

Γεωγραφική Ένδειξη
ΠΓΕ Πιερία/Βόρεια Ελλάδα

Τοποθεσία αμπελώνα – οινοποιείου
Στην Πύδνα Πιερίας σε υψόμετρο 140 μέτρων , σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη θάλασσα με κλίση 10%.
Έδαφος αργιλοπηλώδες – ασβεστολιθικό με αμμώδεις ζώνες και σημαντικές κλίσεις.
Προσανατολισμός Βόρειο – Ανατολικός.

Σημειώσεις του οινοποιού
Για την παραγωγή αυτού του οίνου χρησιμοποιήθηκε χυμός πολύ χαμηλών πιέσεων και ολόκληρο τσαμπί στο πιεστήριο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες .

Η ζύμωση και η ωρίμανση έγιναν σε τετράγωνη τσιμεντένια δεξαμενή για 6 μήνες

Θερμοκρασία σερβιρίσματος
8 βαθμοί κελσίου

Γευστικά χαρακτηριστικά
Νότες από άγρια φράουλα και λευκά διάφανα δαμάσκηνα , ίχνη από άρωμα ανοιξιάτικου μιγκέ. με ζωηρή φρεσκάδα και οξύτητα . Ένα μοναδικό μείγμα ,όπου το Syrah προσφέρει όγκο με πλούτο και το Aglianico φινέτσα με δομή, γνώση και σπιρτάδα.

kitrus.gr / Lost Hellanico

Lost Hellanico

ΤΥΠΟΣ
Ερυθρός ξηρός

Ποικιλία
Aglianico 100%

Περιοχή
Βόρεια Ελλάδα /Πιερία

Τοποθεσία οινοποιείου
Πύδνα Πιερίας

Σημειώσεις του οινοποιού
Τρύγος τέλος Σεπτέμβρη – Μέσα Οκτώβρη
Εκχύλιση για 17-25 ημέρες με παλαίωση 100% σε Γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες εκ των οποίων το 20% πρώτης χρήσης βαρέλια και 2 χρόνια τουλάχιστον στη φιάλη

Στο Αμπέλι
Βορειοανατολική έκθεση, σε υψόμετρο έως 150 μέτρα, 3χιλιόμετρα από τη θάλασσα με 10% κλίση.Έδαφος αργιλοπηλώδες – ασβεστολιθικό , με αμμώδεις ζώνες και σημαντικές κλίσεις .
Καλλιέργεια ολοκληρωμένης διαχείρισης χωρίς τη χρήση εντομοκτόνων ή ζιζανιοκτόνων. Χρήση βιώσιμων καλλιεργητικών πρακτικών .Άρδευση μόνο σε ιδιαίτερα άνυδρες χρονιές.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Το LOST HELLANICO είναι ένας δομημένος οίνος με μεγάλη συγκέντρωση και χαρακτηριστική αρωματική σύνθεση.
Μύτη κερασιών, όψιμων δαμάσκηνων , κούμαρων και αυτοφυών μύρτιλων χαρακτηρίζουν την παλέτα.
Χάρη στην πολυπλοκότητα και τη φινέτσα του ανταμείβει την άμεση κατανάλωση από την κυκλοφορία του . Αντέχει και κερδίζει σε αξία από την παραμονή του στη φιάλη.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
15-17 βαθμοί kελσίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


info@kitrus.gr

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ


23510 71500

 

2023 © KITRVS WINERY. ALL RIGHTS RESERVED

WEB DESIGN & DEVELOPEMENT WITH ♥ BY FABULOUS