01

ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ

02

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

03

Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

04

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

05

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ

06

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Οινοποιείο

Γράφοντας στον Τοίχο

Είναι αλήθεια ότι για να ξεκινήσεις κάτι από την αρχή, πρέπει να είναι δυνατός ο τρόπος, δηλαδή η ιδέα, η επιθυμία, η ψυχική αντοχή κυρίως που πάνω της πατάει το εγχείρημα. Αν αυτός ο τρόπος (έστω και πολυτελής) είναι ισχνός, οι όποιες νίκες μοιάζουν κλεμμένες, τις φοβάσαι, τις ξεπουλάς και αργά ή γρήγορα μετατρέπονται σε ήττες. Και κυρίως εννοούμε με αυτό ότι στην κάθε καινούργια πρόκληση που θέλεις να μπεις αυτός που ζητάει να εκδηλωθεί διαφορετικά είναι ο εαυτός σου, τον οποίο και δεν χρειάζεται να προδώσεις. Και εδώ τα πράγματα γίνονται κάπως πολύπλοκα, λίγο περισσότερο προσωπικά και αρκετά μυθιστορηματικά. Ενα κεφάλαιο όμως κάθε φορά, όπως αρχίσαμε, για να έλθει η ώρα να γράψεις πάνω στους δικούς σου τοίχους. Είναι αλήθεια ότι πάντα ήμασταν πρόθυμοι να αναγνωρίσουμε την θετική αξία της καινοτομίας σε κάθε πεδίο και ταυτόχρονα βαθιά εντυπωσιασμένοι από τους μακρινούς προγόνους μας. Για αυτά που κατάφεραν, για τις τεχνολογικές εξελίξεις τους και για τον τρόπο που επηρέασαν θετικά τον κόσμο.

Σταθήκαμε ευνόητα, κάπως παραπάνω σε τρείς σχεδόν καθολικά διαδεδομένες εξελίξεις τους, στο λυχνάρι-φως, στα πήλινα κεραμίδια – στέγαση και στο κρασί. Για 225 τετραγωνικά κεραμικών τοίχων του δικού μας οινικού χώρου, χρησιμοποιήθηκαν 13.956 ανοιχτού κεραμιδί βορειοελλαδίτικα τούβλα. Οι τοίχοι μας, κτίστηκαν πρώτα ηλεκτρονικά, κομμάτι κομμάτι με βάση δείγματα τούβλων που στείλαμε πολλές φορές στην Ελβετία, για πειραματικό πρόγραμμα που δημιούργησε ειδικά για το έργο αυτό, το ερευνητικό τμήμα του πολυτεχνείου της Ζυρίχης. Το κάθε τούβλο αποτυπώθηκε σαν ολόγραμμα στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα με την ατομική του κωδικοποίηση .

Το στάδιο της υλοποίησης του ηλεκτρονικού τοίχου έγινε με τροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο του ηλεκτρονικού ολογράμματος με την τοποθέτηση του κάθε τούβλου στον υλικό τοίχο στην προβλεπόμενη θέση.

Το αποτέλεσμα είναι ένα έργο που υπερβαίνει σε ακρίβεια την αναπαράσταση ενός συμβατικού ολογράμματος σε παγκόσμιο επίπεδο, με αδιανόητα μέχρι σήμερα όρια ακρίβειας στην περιστροφή στον προσανατολισμό του κάθε κεραμικού κομματιού. Μία επαυξημένη, διαφορετική και πολύπλευρη πραγματικότητα κατασκευής τοίχου, αλλάζοντας τους όρους και τα όρια στη δόμηση με τα χέρια και τις δεξιότητες τοπικών τεχνιτών μας. Μετατρέποντας με τα μέσα αυτά, το ενεργειακό αποτύπωμα ενός κτίσματος της παραγωγής σε σχεδόν αυτοτροφοδοτούμενη ενεργειακά οντότητα και μοναδικό ημιδιάφανο έργο τέχνης.

Προορισμένο να διαχειρίζεται με την περιστροφή του σοφά το φως, το κλίμα και τη φύση που το περιβάλλει. Αν διαβάζετε σήμερα αυτές τις γραμμές είναι γιατί στην αρχή του εγχειρήματος υποσχεθήκαμε σ’ εμάς τους ίδιους το συναρπαστικό ταξίδι της απελευθερωτικής αλήθειας του εγχειρήματος στον τόπο, στο χώρο, στο χρόνο στην ύλη στο πνεύμα, την ιστορία, τους ανθρώπους, την επιστήμη. Η συνεχής καινοτομία αποτελεί βασικό κινητήριο μοχλό της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης, επαναλαμβάνουν μονότονα οι οικονομολόγοι.

Η ανάπτυξη των ανθρώπων φέρνει μαζί της και σταθερή οικονομική αξία λένε ξεκάθαρα και οι Ελληνές μας από την αρχαία εποχή. Και γι’ αυτήν κυρίως την επαυξημένη αξία που έρχεται από τον άνθρωπο, για τον άνθρωπο, με τα υλικά της γης, το φως και την ανεξάντλητη δημιουργική χαρά της ζωής σήμερα μετά και από τα πρώτα 15 χρόνια ζωής του KITRVS, μπορούμε και εμείς, μαζί σας να γράφουμε άφοβα στον τοίχο μας κάτι σαν και αυτά: Βρες τους προορισμούς σου. Πες αυτό που σκέφτεσαι. Μη λες ψέματα. Η αλήθεια είναι το φως στο σκοτάδι . Προχώρα μπροστά. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


info@kitrus.gr

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ


23510 71500

 

2023 © KITRVS WINERY. ALL RIGHTS RESERVED

WEB DESIGN & DEVELOPEMENT WITH ♥ BY FABULOUS